STARŠI

Vsebine za starše

Učinkovito starševstvo naj bi otroku najprej dalo korenine, ki mu omogočijo trdno osnovo, varnost in zavetje ter vzpodbujajo rast in samozavest,…nato pa krila, da lahko poleti.

Verjamemo, da ste pripravljeni storiti vse, da bi vaši otroci postali motivirani, odgovorni in ustvarjalni ljudje, ki bi uspešno obvladovali življenjske izzive. Gotovo jim želite, da bi bili uspešni, zadovoljni in srečni. Na vse to brez dvoma najbolj vpliva samozavest, pozitivno samovrednotenje in zdrav občutek lastne vrednosti.

Razvijanje občutka lastne vrednosti v otrokovem zgodnjem obdobju je zelo pomembno, saj bo le-ta določal, kako se bo vedel in kako se bo učil.

 

Kako lahko starši spodbujamo otrokov občutek lastne vrednosti?

  • Predvsem z načinom, kako se z njim pogovarjamo.
  • S pričakovanji, ki jih do njega izražamo.
  • Z izkušnjami, ki jih otroku omogočamo.

So pa tudi stvari, ki jih starši ne smemo delati.

  • Otroka ne smemo ščititi pred težavnimi situacijami.
  • Ne smemo sprejeti njegovega slabo opravljenega dela.
  • Ne smemo ga zagovarjati, kadar se znajde v težavah in zanj iskati izgovore.

 

Na Inštitutu za razvijanje osebne kakovosti si želimo, da bi imelo čim več staršev harmoničen in izpopolnjujoč odnos s svojimi otroki, zato smo za vas pripravili gradiva in programe, polne uporabnih nasvetov, ki v praksi delujejo. Vabimo vas, da si jih ogledate. Nadvse veseli bomo tudi vaših odzivov na forumu, ki je še posebej namenjen grajenju skupnosti staršev, ki se soočajo s podobnimi izzivi in jih tudi uspešno rešujejo.

Knjige

Za vas smo na enem mestu zbrali knjige, ki vam bodo s praktičnimi nasveti pomagale na vaši poti starševstva in osebne rasti. Tukaj lahko najdete literaturo o razvijanju čustvene inteligence, o razvijanju pozitivne samopodobe, o postavljanju meja, nasvete za krepitev osebnosti otrok, nasvete za učinkovito izražanje želja in drugo uporabno literaturo za uspešne in zadovoljujoče odnose.

Predavanja na CD

Se tudi vam zgodi, da bi radi prebrali kakšno knjigo pa včasih preprosto nimate časa? Avdio predavanja so uspešna rešitev te zagate. Predavanje lahko poslušate na poti v službo, medtem ko opravljate gospodinjska opravila, brskate po spletu, oziroma kadarkoli nimate časa, da bi prebrali knjigo, na voljo pa vam je CD predvajalnik.

Članki

Tukaj lahko najdete članke, ki vam bodo z uporabnimi nasveti pomagali pri vsakodnevnih izzivih, ki jih starševstvo prinaša. Morda boste od zdaj naprej vašega otroka lažje spravili spat, izražanje čustev bo pristnejše ali pa boste svojemu otroku brez slabe vesti povedali, da potrebujete čas zase.

Testi in analize

Z uporabo vprašalnikov lahko preverite vaš slog vzgajanja, ocenite raven samovrednotenja vašega otroka, ugotovite, kako s svojim načinom vzgajanja krepite posamezne dejavnike samovrednotenja ali izmerite raven svojega občutka lastne vrednosti.

Individualno svetovanje in mentoriranje

Naši izkušeni mentorji in svetovalci vam lahko priskočijo na pomoč v telefonskem razgovoru ali osebnem srečanju, kadarkoli boste imeli vprašanja in pomisleke, ali pa boste želeli težave rešiti v zasebnem razgovoru in strokovni obravnavi. Prijavite se TUKAJ.

Predavanja in delavnice

Vsak mesec za vas pripravljamo predavanja in delavnice na temo razvijanja pozitivnega samovrednotenja, ustvarjanja pozitivnega okolja za vaše otroke in načel uspešne komunikacije, ki jih izvajajo za to posebej usposobljeni predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami. Prepričani smo, da boste prepoznali uporabno vrednost, kot so jo že nešteti starši pred vami. Lahko se prijavite na naše novice in poskrbeli bomo, da boste pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih.