Zasebnost in varnost

Zasebnost in varnost

 
 

Soglasje za uporabo www.insti-rok.si

V skladu z evropsko Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vas prosimo, da pred naslednjo prijavo v vaš uporabniški račun podate svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov ter uredite ostale nastavitve.
Strinjam se z obdelavo mojih osebnih podatkov, ki sem jih podal/a ob registraciji z namenom zagotavljanja storitev namenjenih registriranim uporabnikom. Upravljavec osebnih podatkov je Inštitut za razvijanje osebne kakovosti, Dunajska 51, SI-1000 Ljubljana.

Rok hrambe:

Vaše osebne podatke bomo hranili do izpolnitve namena, za katerega so bili posredovani oz. do preklica vašega soglasja. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem. O preklicu soglasja bom obvestil neposredno upravljavca osebnih podatkov. Zavedam se, da preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvedene v skladu s soglasjem pred preklicem.

Vaše pravice:

Kot fizična oseba, na katero se nanašajo osebni podatki, imate pravico do dostopa, popravka, pozabe, izbrisa (pravica do pozabe), omejitve obdelave, prenosljivosti osebnih podatkov in ugovora zoper obdelavo, ki temelji na točkah e) ali f) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (ang. General Data Protection Regulation, »GDPR«) ali za namene neposrednega trženja. Seznanjamo vas, da vaše zgoraj navedene pravice niso absolutne. Omejene so z veljavno zakonodajo in jih moramo izpolniti v določenih primerih. V primeru, da želite uveljaviti svoje zgoraj navedene pravice, nas obvestite na naslov Inšitut za razvijanje osebne kakovosti, Dunajska 51, SI-1000 Ljubljana ali e-naslov info@insti-rok.si. Na podlagi 77. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov imate tudi pravico do pravnega varstva.

Obdelava podatkov temelji na mojem soglasju spodaj (6. člen, 1. odstavek Splošne uredbe o varstvu podatkov). S klikom na gumb »PRIJAVA« potrjujem resničnost posredovanih osebnih podatkov in potrjujem, da sem seznanjen/a s svojimi pravicami.

[ ] Soglašam z obdelavo svojih osebnih podatkov za kreiranje uporabniškega profila na spletnem portalu www.insti-rok.si z namenom zagotavljanja storitev, ki so namenjene registriranim uporabnikom. Storitve spletnega portala www.insti-rok.si zajemajo e-sporočila povezana z delovanjem spletnega portala in analitiko uporabnikovega oglaševanja.

[ ] Soglašam z obdelavo svojih osebnih podatkov za vzpostavljanje stika po elektronski poti z namenom obveščanja o relevantnih vsebinah spletnega mesta www.insti-rok.si.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto www.insti-rok.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihov namen je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, s katerim uporabnik obiskuje spletna mesta – zato lahko shranjevanje piškotkov po želji omejimo ali onemogočimo že s pomočjo nastavitev brskalniku.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

• za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
• na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
• za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
• za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
• za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja…)

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvo gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

*******************

Izbrane nastavitve piškotkov, ki jo potrdite s klikom na gumb »Sprejmem« se bodo shranile na posamezni napravi, na kateri ste izbiro uredili. Ob prijavi na www.insti-rok.si z druge naprave, bo spletno mesto vaše nastavitve piškotkov samodejno prepoznalo.

V kolikor po prikazu obvestila ne boste izbrali želene nastavitve piškotkov in boste zgolj nadaljevali z uporabo www.insti-rok.si bo spletno mesto za naslednjih 30 minut smatralo, da se z uporabo piškotkov strinjate, saj ste to nakazali s svojim dejanjem. Po preteku 30 minut ali ob ponovnem obisku spletnega mesta, se vam bo obvestilo pojavilo ponovno.

Če www.insti-rok.si obiskujete kot vnaprej prijavljeni uporabnik in nastavitev piškotkov še niste uredili, vas bo spletno mesto ob prvi naslednji prijavi pozvalo, da se strinjate z uporabo oglaševalskih in analitičnih piškotkov, sicer spletnega mesta ne boste mogli uporabljati. To velja tudi za vse na novo registrirane uporabnike www.insti-rok.si