Knjige

KAKO VZGOJITI SREČNEGA OTROKA

 

Platnica NovaPopoln vodnik za starše in skrbnike

Kako vzgojiti otroke v odgovorne, skrbne, spoštljive, notranje motivirane, srečne in uspešne odrasle? Kako vzgojiti otroke v odrasle, na katere bomo ponosni?

Avtorja v knjigi predlagata preverjen, a vznemirljiv način vzgajanja: ideje, strategije in predlogi, ki jih boste našli v knjigi, so učinkoviti pri čustvenem, socialnem in intelektualnem razvoju otrok ter pozitivno vplivajo na vedenje in lastnosti, ki jih otroci razvijejo. Izbrani so bili na podlagi 40-letnih raziskav in izkušenj. Predlogi v knjigi vam bodo pomagali pri razvijanju osebnostnih lastnosti, ki jih želite spodbuditi pri svojem otroku. V pomoč vam bo tudi 50 preprostih dejavnosti za krepitev toplega in pozitivnega odnosa s svojim otrokom. Več preberite tukaj.

»Knjigo močno priporočam – ne samo staršem, temveč tudi učiteljem, ravnateljem, socialnim delavcem ter vsem ostalim, ki jih zanima zdrav razvoj otrok in mladostnikov.«

Dr. Jack McKay, Univerza v Nebraski


ZGODBA O ALADINU – Kako vprašati, da bi dobili kar hočemo 

Zgodba o Aladinu

 

Knjiga je namenjena vsem, ki želijo več dati in več prejeti v medsebojnih odnosih!

Svetovno znana avtorja serije “Kurja juhica za dušo” v svoji knjigi navajata navdihujoče zgodbe ljudi, ki jim je v življenju uspelo dobiti tisto, kar so želeli. Obenem odkrivata vrsto praktičnih nasvetov za prepoznavanje svojih resničnih potreb in načinov za učinkovito izražanje želja v medsebojnih odnosih, tako doma, kot tudi na delovnem mestu. (Preberite več)


 

 

SAMOZAVESTNO VODENJE

Samozavestno vodenje

 

Prav vodje morajo biti zgled vrlin, ki jih želijo spodbujati v ljudeh okoli sebe.

Knjiga predstavi temeljna izhodišča, zakaj je osebni razvoj posameznika danes tako pomemben za organizacijo; kako je povezan s sposobnostjo obvladovanja sprememb, vzpostavljanjem dobrih medsebojnih odnosov in z učinkovitostjo na delovnem mestu. (Preberite več)

 

 


50 DEJAVNOSTI ZA RAZVIJANJE ČUSTVENE INTELIGENCE

50 Dejavnosti čustvene inteligence 150 Dejavnosti čustvene inteligence 250 Dejavnosti čustvene inteligence 3

Zbirka 3 knjig za čustveno opismenjevanje otrok in mladostnikov

Vsaka knjiga vsebuje celovit pregled teorije o čustveni inteligenci – kaj je, zakaj je postala tako vroča tema v izobraževanju, in njeno znanstveno podlago v raziskavah o možganih. Poleg tega priročniki vsebujejo tudi številne konkretne predloge za »šolanje« čustev.

Vsako poglavje vključuje tematski pregled, spodbudne, letom primerne dejavnosti in teme za diskusijo o vsakdanjem življenju ter vrsto praktičnih aktivnosti, s katerimi lahko učitelji in drugi strokovni delavci pomagajo otrokom in mladostnikom razvijati čustveno inteligenco. (Preberite več)


 

KAKO OTROKU POSTAVITI MEJE – in poskrbeti tudi zase

Kako otroku postaviti meje

 

Dragocen priročnik za vse, ki želijo v odnosih z otroki poskrbeti tudi zase!

Otroci odraščajo in se učijo tako, da preskušajo svoje meje. Pa vendar veliko staršev ne ve, kako postaviti mejo.
Knjiga navaja osnovne človekove potrebe, ki jih moramo upoštevati in zadovoljiti, če želimo vzpostavljati zdrave in spoštljive medsebojne odnose ter vzgajati zrele in odgovorne osebnosti. (Preberite več)


 

TI SI ZVEZDA TVOJEGA ŽIVLJENJA

Ti si zvezda

 

Praktičen in pregleden priročnik za najstnike, starše, svetovalce, učitelje, vzgojitelje.

Knjiga ponuja nazoren in celovit pregled o vzrokih in značilnostih slabe samopodobe in pomanjkanja občutka lastne vrednosti, ter ponuja nasvete za pozitiven preobrat. Izhaja iz dejstva, da sami izbiramo svoje misli, besede in dejanja ter tako oblikujemo svoje življenje. V mladih krepi prepričanje, da so dovolj sposobni za doseganje ciljev, ki so si jih postavili, če si le upajo tvegati in verjamejo vase. Spodbuja jih, da posežejo po zvezdah, čeprav so doslej mislili, da jih niso vredni. (Preberite več)